Загальна екологія та неоекологія - Музиченко, Оксана Семенівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
В курсі лекцій освітнього компоненту «Загальна екологія та неоекологія» викладаються основи екологічних знань, розкриваються питання біоекології щодо структурної організації природних угруповань та їх функціонування. Теми викладені в ієрархічній послідовності: аутекологія (екологія організму), демекологія (екологія популяції), синекологія (екологія угруповань), екосистемологія (біогеоценологія) та глобальна екологія. Також подані теми, де розглядаються сучасні екологічні проблеми людства та шляхи їх вирішення.
Keywords: Загальна екологія, неоекологія; угруповання; екологічні фактори; охорона довкілля; біосфера; екологічні проблеми; 574(07)