Залежність оптичних та фотоелектричних параметрів твердих розчинів AgCd2-xMnxGaSe4 від природи і концентрації структурних дефектів - Давидюк, Георгій Євлампійович; Третяк, Аліна Петрівна; Божко, Володимир Васильович; Булатецька, Леся Віталіївна; Парасюк, Олег Васильович; Davydiuk, Heorhii Ye.; Tretyak, Alina P.; Bozhko, Volodymyr V.; Bulatetska, Lesia V.; Parasyuk, Oleh V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
Досліджено фотоелектричні та оптичні властивості твердих розчинів AgCd2-xMnxGaSe4 із ізовалентним заміщенням Cd⇨Mn. Визначено положення максимумів фотопровідності та оцінено ширину забороненої зони. Проаналізовано вплив дефектів на особливості фотоелектричних та оптичних властивостей твердих розчинів. Photoelectric and optical properties of solid solutions AgCd2-xMnxGaSe4 with isovalent substitution of Mn⇨Cd have been investigated. The position of maxima of photoconductivity has been defined and the width of the energy gap has been valued. The influence of defects on photoelectric and optical properties of solid solutions has been analysed.
Dependence of Optical and Photoelectric properties of solid solutions AgCd2 xMnxGaSe4 on Nature and Concentration of Structural Defects
Keywords: халькогеніди; дефекти; фотопровідність; люмінесценція; chalcogenides; defects; photoconductivity; luminescence