Вікова психологія : силабус - Гошовський, Ярослав Олександрович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Освітній компонент (ОК) «Вікова психологія» є базовим фундаментальним для здобуття психологічної освіти, адже спрямований на набуття багатовекторних компетенцій щодо особливостей і закономірностей психофізичного розвитку людини впродовж онто- і соціогенезу, зокрема з урахуванням специфіки особистісного становлення на кожному віковому етапі життєвого шляху людини : від пренатального до геронтопсихологічного.
Keywords: соціальна ситуація розвитку; провідний вид діяльності; сензитивні періоди розвитку; зона актуального розвитку