Теоретичний курс англійської мови - Єфремова, Наталія Володимирівна; Одарчук, Наталія Андріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Зміст дисципліни охоплює основні концепції і теорії дослідження англійської мови, специфіку фахової термінології, методи дослідження явищ сучасної англійської мови, аналіз сучасних поглядів на дискусійні мовознавчі проблеми (проблема значення слова, омонімію і полісемію, категорії числа та відмінка, проблема роду, різні погляди щодо дієслівних категорій, комунікативні і структурні типи речення, стилістичні засоби сучасної англійської мови тощо). Предметом курсу є основні фундаментальні поняття й категорії, що лежать в основі цілісного уявлення про лексико-граматичну будову та стилістичні особливості сучасної англійської мови.