Особливості розвитку йоги : історичні аспекти та сучасна практика - Цимбалюк, Сергій Миколайович; Tsymbaliuk, Serhii M. (My University, 2016)
Обгрунтовується ефективність йоги, як оздоровчої системи, що має тисячолітню історію. Досліджено історичні аспекти розвитку йоги та визначено, що в ході розвитку йога змінювали акценти із духовно-містичних практик до загальнооздоровчої системи. Обґрунтована необхідність формування методик занять йогою на основі оптимального поєднання морально-етичного розвитку та фізичних вправ.Substantiates the effectiveness of yoga as a health system that is ancient history. Studied historical aspects of yoga and determined that during the development yoga changed the accents from spiritual and mystical practices to the generallhealth system. Substantiated the necessity of forming trainings of yoga that based on the optimal combination of moral and ethical development and exercise.
Features of development of yoga: historical aspects and the modern practice
Keywords: йога; здоров’я; засоби йоги; yoga; health; means of yoga