Геронтопсихологія та психологічний супровід осіб літнього віку - Кордунова, Наталія Олександрівна; Kordunova, Nataliia O. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Метою викладання навчальної дисципліни «Геронтопсихологія та психологічний супровід осіб літнього віку» є ознайомлення майбутніх спеціалістів: з біосоціальною сутністю старіння і старості; зі старінням населення як демографічним процесом у всіх його соціальних наслідках; з особливостями адаптації до пенсійного періоду життя; з можливостями трудової діяльності людини в літньому віці; з основами догляду за безпомічними старими людьми, а також іншими соціально-психологічними та морально-етичними проблемами. Видання містить матеріали щодо структури програми вибіркової навчальної дисципліни «Геронтопсихологія та психологічний супровід осіб літнього віку». Рекомендовано студентаммагістрам факультету психології спе-ціальності “Психологія”, та всім, хто цікавиться проблемами профілактики передчасного старіння та продовженням активного довголіття.
Keywords: геронтопсихологія