Схильність до ризику майбутніх водіїв різних вікових категорій. - Павловська, Тетяна Сергіївна; Коць, Михайло Онисимович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Охарактеризовано поняття "ризик", чинники ризику ДТП, чинники, які спонукають людину до ризикованої поведінки, характерні риси особистості, схильної до ризику, ознаки поведінки водіїв, схильних до ризику під час кермування транспортним засобом. Проаналізовано схильність до ризику учнів автошків м. Луцька в розрізі вікових та гендерних ознак.
Keywords: автошкола; водій; ризик; схильність до ризику; безпека дорожнього руху; учень автошколи; правила дорожнього руху; ПДР; порушення ПДР; небезпечне водіння; локус контролю; емоційний стан