Лексичні засоби вираження агресії у французькому політичному дискурсі - Гуз, Олена Петрівна; Huz, Olena P. (Запорізький національний університет, 2012)
У статті аналізуються основні лексичні засоби вираження агресії у сучасному французькому масмедійному політичному дискурсі. Розглянуто особливості вживання негативно-оцінної лексики на матеріалі виступів провідних політичних діячів Франції. The article deals with the main lexical means of expressing aggression in the modern French mass-media discourse. The peculiarities of the use of negative-evaluative vocabulary based on the speeches of leading politicians of France have been investigated.
Lexical Means of Expressing Aggression in Political Media Discourse.
Гуз О. П. - старший викладач кафедри романських мов та інтерлінгвістики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки
Keywords: політичний медіадискурс; вербальна агресія; негативно-оцінна лексика; інвектива; political media discourse; verbal aggression; negative-evaluative vocabulary; invective