Прізвисько як об'єкт наукового опису (до дефініцій терміна) - Шульська, Наталія Миколаївна; Shulska, N. M. (Прикарпатський національний університет імені В. Стефаника, 2011)
Складним і досі невирішеним залишається питання ономастичної термінології, зокрема неофіційних антропонімів, які ніде не кодифіковані і побутують лише в усній комунікації. Що розуміти під вуличним прізвиськом і яким його терміном окреслювати? У статті частково репрезентовано дефініції терміна прізвисько, подано його розуміння слов’янськими лінгвістами, західнополіських говірках, а також їх розуміння жителями досліджуваного ареалу.
The nickname as the object of scientific description (for definitions of the term)
Complex and still unresolved question remains onomastic terminology, including informal names that have never codified and exists only in oral communication. What does street nickname and how his term define? The article is partly represented by the definition of the term's nickname, given his understanding of Slavic linguists, presented terminology synonyms recorded in Dialects of Western Polissya, as well as their understanding of the inhabitants of the investigated area.
Keywords: прізвисько; терміносинонім; дефініція; Західне Полісся; nickname; terminology synonym; definition; Western Polissya