Моделювання та реалізація інтерфейсу онлайн-магазину засобами веб-програмування - Панасюк, Максим Олександрович; Юнчик, Валентина Леонідівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У статті розглядаються особливості створення веб-сайту для онлайн магазину з використанням мов програмування PHP, JavaScript, HTML та CSS. Визначено актуальність теми в умовах стрімкого розвитку електронної комерції та зростання значення онлайн-присутності для бізнесу. Проаналізовано роль кожної з мов у розробці функціонального та зручного для користувачів веб-ресурсу: PHP – для серверної логіки та взаємодії з базами даних, JavaScript – для забезпечення інтерактивності, HTML – для структурування контенту, CSS - для візуального оформлення. Окреслено етапи реалізації проєкту, включаючи розробку інтерфейсу, налаштування бази даних, інтеграцію клієнтської та серверної частин, тестування. Результати дослідження можуть бути використані для розробки сучасних і конкурентоспроможних онлайн-магазинів.
Keywords: вебсайт; користувацький інтерфейс; онлайн-магазин; вебпрограмування; електронна комерція; 004.738.5:004.43