Музейництво на західноукраїнських етнічних землях у 1939–1941 рр. - Рябчикова, Фаїна Денисівна; Riabchykova, Faina D. (Волинський краєзнавчий музей, 2012)
Західноукраїнські етнічні терени – Берестейщини, Пинщини, Підляшшя, Холмщини, Західної Волині і Західного Полісся, Східної Галичини, Посяння, Лемківщини – з початком Другої світової війни стали об’єктом перерозподілу сфер впливу між двома державами: Німеччиною та Радянським союзом. Стаття стосується стану музейної справи у західних етнічних земелях, що потрапили у зону впливу Німеччини.
Keywords: західноукраїнські етнічні землі; радянізація; музей; музейництво