Вступ до спеціальності - Малиновський, Валентин Ярославович; Malynovskyi, Valentyn Ya. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Засвоєння знань про особливості організації публічної адміністрації в Україні має особливе значення для фахівця у сфері публічного управління та адміністрування. Саме на цей аспект спрямований цей курс «Вступ до спеціальності». Він передбачає вивчення основних закономірностей, базових понять та тенденцій розвитку публічної адміністрації, а також розвиток умінь та навичок щодо розв’язання професійних, політичних, соціально-економічних, управлінських завдань діяльності державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування. Відповідно, основними завданнями вивчення дисципліни «Вступ до спеціальності» є: - надати студентам знання щодо моделі публічної влади в Україні та системи органів публічної влади; - ознайомити студентів зі світовими трендами організації державного та муніципального управління, публічної служби; - ознайомити студентів зі світовим та національним досвідом місцевого самоврядування; Компетентності, якими повинен оволодіти здобувач: – знати організацію публічної влади в демократичній державі; – знати історичні аспекти державного управління та місцевого самоврядування; – знати основи територіальної організації влади; – знати світові тенденції організації державного управління та державної служби.
Keywords: публічна влада; територіальна організація влади; модель публічного управління; модель місцевого самоврядування; публічна адміністрація