Регіоналізація і транскордонне співробітництво: особливості та проблеми (на прикладі Волинської області) - Стрільчук, Людмила Василівна; Strilchuk, Liudmyla V. (Волинський державний університет імені Лесі Українки, 2001)
На прикладі Волинської області проаналізовано процес регіоналізації та етапи транскордонного співробітництва між Польщею та Україною. Визначено особливості та проблеми українсько-польської взаємодії в рамках Єврорегіону «Буг».

The example of the Volyn region analyzes the process of regionalization and the stages of cross-border cooperation between Poland and Ukraine. The peculiarities and problems of Ukrainian-Polish cooperation within the Euroregion "Bug" are determined.
Regionalization and cross-border cooperation: peculiarities and problems (on the example of the Volyn region)
Keywords: регіоналізація; транскордонне співробітництво; українсько-польські відносини; Єврорегіон «Буг»; Regionalization; Cross-border cooperation; Ukrainian-Polish relations; Euroregion "Bug"