Теорія держави і права - Коренга, Юлія Володимирівна; Korenha, Yuliia V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Теорія держави і права є фундаментальною наукою, яка має методологічне значення для всіх галузей знань про державу і право та базовою навчальною дисципліною для підготовки фахівців за спеціальністю 6. 030204 ―Міжнародна інформація‖. Вивчення студентам даної навчальної дисципліни закладає теоретичні підвалини для подальшого вивчення галузевих юридичних наук, формує навички аналізу державно- правових явищ. Навчальна дисципліна спрямована на формування цілісного розуміння основних закономірностей виникнення, розвитку і функціонування держави і права та оволодіння понятійним апаратом теорії держави і права.
Keywords: поняття теорії держави і права; закономірності виникнення і розвитку держави і права; закономірності функціонування держави і права; правосвідомість