Жіночий простір роману О. Забужко «Музей покинутих секретів» - Брега, Людмила; Brega, L.O. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
Зроблено спробу виявити засоби нарації і складники витворення жіночого світу О. Забужко в романі «Музей покинутих секретів». Враховуючи особливості постмодерного письма, проаналізовано оніричні елементи та інші засоби «тексту в тексті», перехід з однієї дійсності в іншу (сон і топос смерті), досліджено деякі художні засоби у створенні жіночого простору у творі української письменниці. Trying to identify means of narration and make Zabuzhko creation Womens World’s novel “Museum of Abandoned Secrets”. Given the characteristics of postmodern writing, cover onirical elements in the analysis and other tools “text in the text”, explores some artistic tools to create a “female” in the Ukrainian writer’s novel. Considered novel title poetics and revealed the main features of postmodern aesthetics.
Female Space in Oksana Zabuzhko’s novel “The Museum of Abandoned Secrets”
Keywords: нарація; текст; персонаж; «текст у тексті»; часопростір; narration; the character; time-space