Силабус нормативно освітнього компонента "Наукова комунікація іноземною мовою" - Ясінська, Оксана Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Метою викладання навчальної дисципліни «Наукова комунікація іноземною мовою» є формування у студентів системи знань про сутність, характер, структуру, закономірності і методологію наукових досліджень у фаховій галузі та вмінь організувати, проводити і представляти власні наукові дослідження.
Основними завданнями дисципліни «Наукова комунікація іноземною мовою» є: ознайомити студентів з основними рисами англійського наукового стилю, особливостями риторики, стилістики та жанрової організації сучасного англомовного наукового дискурсу; виробити базові навички побудови та написання англійською мовою наукових текстів різних жанрів (анотація, наукова стаття, тези доповіді, рецензії); розвинути навички реферування наукових текстів англійською мовою; організації та проведення наукової конференції; написання науково-дослідницького проекту на здобуття гранту для навчання в англомовних країнах.
Keywords: наукова комунікація англійською мвою; геодезія; картографія та землеустрій