Екстракційно-спектрофотометричне визначення мефенамінової кислоти у фармацевтичних препаратах - Кормош, Жолт; Матвійчук, Оксана (СНУ, 2013)
Установлено оптимальні умови спектрофотометричного визначення мефенамінової кислоти, що ґрунту¬ється на її здатності утворювати іонний асоціат з основним барвником 5-нітро-астрафлоксином. Визначення мефенамінової кислоти можна проводити при концентрації у розчині 0,5−14,0 мкг/мл при рН 8. Розроблено екстракційно-спектрофотометричну методику, придатну для визначення у фармацевтичних формах.
Keywords: спектрофотометрія; іонний асоціат; мефенамінова кислота