Методика мінімізації затрат при дослідженні якості підземних вод (на прикладі с. Піддністряни Стрийського району Львівської області) - Вовк, Олександр Павлович; Недбайло, Денис (Університет Григорія Сковороди в Переяславі, 2025)
Якість підземних вод є критично важливою для здоров'я населення та економіки регіону, особливо у контексті децентралізації та місцевих бюджетів. Розроблена методика дозволяє проводити недорогий моніторинг і попередні дослідження води із залученням місцевої спільноти, а у разі аномалій – переходити до точніших аналізів. На прикладі села Піддністряни встановлено кореляцію рівня води у криницях з рівнем Дністра та підтверджено відповідність основних показників якості води нормі.
Keywords: підземні води; загальна жорсткість води; кислотність води; органолептичні показники; 556.31(477.83)