Психологічні особливості самооцінки дітей із затримкою психічного розвитку - Ковалишин, Інна Василівна; Kovalyshyn, I. V. (Університет „Україна” ; Всеукраїнська асоціація політичних наук, 2011)
У статті розкрито теоретичний і практичний аналіз психологічних особливостей самооцінки дітей із затримкою психічного розвитку. Описано результати дослідження з використанням спеціально підібраних методів та методик. Виділено основні характеристики, які стосуються самооцінки цієї категорії дітей. Article represents the theoretical and practical analysis of psychological features of self-esteem of children with mental retardation. Results of research with specially organized methods and techniques are described. The basic characteristics that relate to self-esteem of this category of children are allocated.
Psychological Features of Self-esteem of Children with Mental Retardation.
Keywords: діти із затримкою психічного розвитку; children with mental retardation; самооцінка; self-esteem; загальна самооцінка; general self-esteem; часткова самооцінка; partial self-esteem; молодший шкільний вік; junior school age