Ідіолект, ідіостиль, індивідуальний стиль. Тотожне чи різне? - Калимон, Юлія Олександрівна; Кульчицький, Ігор Маркіянович; Ліхнякевич, Ігор Олександрович; Kalymon, Yu. O.; Kulchytskyi, I. M.; Likhnyakevych, I. O. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
У статті висвітлено основні аспекти дослідження явища ідіолекту, а також ідіостилю та індивідуального стилю вітчизняними й зарубіжними вченими. Схарактеризовано відмінності термінологічного означення цих понять. Проаналізовано основні причини ототожнення цих термінів, окреслено принципові відмінності їх тлу¬мачення. Такий аналіз здійснено з погляду вивчення ідіолекту та ідіостилю письменників. Визначено перспек¬тивні напрями подальших досліджень на основі уточненої термінологічної бази. The article deals with the main aspects of idiolect phenomenon research as well as that of idiostyle and individual style by both domestic and foreign scientists. The review of the differences in terminology definitions of these concepts is provided. Thus the authors analyze the main reasons for these terms identification as well as outline the basic differences of their interpretation. In particular, this analysis is made in terms of idiolectal and idiostylistic study of writers languages. The perspective directions for further research based on the specified database terminology are outlined.
Idiolect, Idiostyle, Individual Style. Equal or Different?
Keywords: ідіолект; idiolect; ідіостиль; idiostyle; індивідуальний стиль; individual style