Роль комунікаційного менеджменту у зовнішній політиці Франції (арабський вектор) - Малиновська, Наталія Вікторівна; Malynovska, Nataliia V. (Рівненський державний гуманітарний університет, 2013)
Комунікауційний менеджмент займає особливе місце у зовнішній політиці Франції. Французька влада приділяє значну увагу комунікаційному супроводу своєї політики в арабському регіо ні. ЗМІ Франції в арабських країнах можна розглядати як окрему одиницю, а також як елементи системи зовнішньої політики Франції. Місія ЗМІ в поширенні французької мови та культури свідчить про те що, вона прагне зберегти сферу впливу в арабських країнах та налагодити дружні партнерські відносини. Подібною політикою Франція прагне підготувати надійний ґрунт для політичного впливу в арабському регіоні.
Keywords: інформаційно-комунікаційні процеси; зовнішньополітичний комунікаційний менеджмент; „нове франко-африканське партнерство”