Друга світова війна в історичній пам’яті радянського суспільства: ретроспективний аналіз - Онутчак, Ольга; Onutchak, O. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті проведено ретроспективний аналіз проблеми формування історичної пам’яті про Велику Вітчизняну війну (1941–1945 рр.) та висвітлено її характерні особливості в радянський період. This article presents the retrospective analysis of the problem of formation of historical memory of the Great Patriotic War (1941–1945 years) and reflected its characteristics during the soviet period.
The Second World War in Historical Memory of the Soviet Society: the Retrospective Analysis
Keywords: історична пам’ять; Велика Вітчизняна війна; меморіалізація; героїзація; ветеран; трансляція символів; historical memory; Great Patriotic War; memoration; heroization; veteran; translation of symbols