Система безперервної освіти вчителів фізичної культури - Ячнюк, І.; Yachniuk, I. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто аспекти розвитку безперервної освіти вчителів фізичної культури. Безперервність освіти розглядається як цілісний процес, який забезпечує поступовий розвиток творчого потенціалу особистості й усебічне збагачення її духовного світу. Завдання – проаналізувати розвиток безперервної освіти вчителів фізичної культури на Буковині. Для розв’язання цієї проблеми застосовується метод одержання ретроспективної інформації: аналіз матеріалів періодичної преси, статей сучасної періодики, архівних джерел. Роль безперервної освіти зросла в умовах трансформацій українського суспільства, це зумовлено потребою держави в підготовці висококва-ліфікованих кадрів. Безперервна освіта – це процес зростання освітнього потенціалу вчителя. The article deals with aspects of continuous education of teachers of physical culture. In the article pre-conditions of origin and aspects development of continuous teacher’s education of physical culture. The task: attempt to collect data and analyze the development of continuous teacher’s education of physical culture in Bukovyna. Methods and organization of research: to solve this problem we have used a method of retrospective data: analysis of materials periodicals, articles, current periodicals, archival sources. The role of lifelong learning has increased in a transformation of Ukrainian society, it is caused by the need of a country in highly skilled personnel. Ccontinuous education is a process of growth of the
System of Continuous Education of Teachers of Physical Culture
Keywords: освіта; післядипломна освіта; підвищення кваліфікації; безперервна освіта; education; postgraduate education; training; continuous education