Формування пунктуаційних умінь і навичок у здобувачів початкової освіти - Уляницька, Каріна Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Кваліфікаційна робота є теоретико-експериментальним дослідженням проблеми формування пунктуаційних умінь і навичок у здобувачів початкової освіти. У роботі представлено історію становлення та розвитку пунктуації української мови. Висвітлено лінгвістичні основи формування пунктуаційних умінь і навичок у молодших школярів, розкрито психологічні фактори формування пунктуаційних умінь і навичок у здобувачів початкової освіти. Результати експериментально-дослідної роботи підтвердили необхідність пошуку нових шляхів для формування пунктуаційних умінь і навичок у здобувачів початкової освіти та доцільність впровадження лінгводидактичної типології вправ і завдань для формування пунктуаційних умінь і навичок у здобувачів початкової освіти Нової української школи.
Keywords: пунктуація; пунктограма; розділові знаки; помилка; пунктуаційна помилка; пунктуаційні вміння й навички здобувачів початкової освіти Нової української школи