Пошуки сенсу та втеча від реальності в поезії Іва Бонфуа: інтерпретація та особливості стилю - Козар, Артем (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Творчість французького поета та есеїста Іва Бонфуа (1923–2016) є однією із ключових у сучасній європейській поезії XX століття. Його поетичний світ заглиблюється у пошуки сенсу буття, глибоко торкаючись тем самопізнання та відчуженості сучасної людини. Важливим аспектом його творчості є те, як він використовує специфічний стиль і метафори для формування оригінального поетичного простору, що містить у собі конфлікт між реальним та метафізичним.
Keywords: Ів Бонфуа; символізм; алегорії; метафори; сенс буття