Узуальна та оказіональна варіантність фразеологічних біблійних одиниць французької мови - Вигнанська, І. М.; Vygnanska, I. M. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті визначено джерела оновлення структури фразеологічних біблійних одиниць як результат структурно-семантичних трансформацій, які обумовлені авторською інтенцією і слугують важливим засобом іллокутивних відношень. Виявлено вплив узуальної та оказіональної варіантності на утворення нових фразеологічних одиниць, що дає змогу визначити напрями процесів вторинних фразеотворень. The object of the research is the analysis of the renovation of the structure of Biblical Phraseological Units as a result of structural and semantic transformations that are motivated by the author’s intention and is, therefore, a significant means of illocutive relations. The influence of the usual and occasional viriabiiity on the formation of new Phraseological Units has been examened giving a possibility to represent a secondary phrase of formation process.
Usual and Occasional Variability of French Biblical Phraseological Units
Keywords: фразеологічна біблійна одиниця; Biblical phraseological units; фразеологічна модифікація; phraseological modification; процеси вторинних фразеотворень; secondary phrase of formation process