Співвідношення й узаємодія семантичних фреймів дискурсу модернізму та їхні параметричні характеристики - Бехта, І. А.; Bekhta, I. A. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
Проблема співвідношення концепту та словесного знака зумовлена синергетикою діяльності мовомислення. Когнітивно-семантичне структурування лексики в дискурсі англомовного модернізму дало змогу виявити ієрархію концептів літературного напряму (ЛХН-концепти) та літературно-художнього твору (ЛХТ-концепти), а також обстежити кореляції цих типів концептів і з’ясувати характеристики номінантів їхньої об’єктивації. The correlation of a concept and a verbal sign is called forth by the synergy of speech and thought activity. Cognitive and semantic structure formation in the discourse of the English modernism made possible the manifestation of the hierarchy of concepts of literary trend (LT-concepts) and fictional text (FT-concepts). This fosters the enquiry of the correlation of these types of concepts and looks into the characteristics of the lexical units of their objectification.
The Correlation and Interaction of Semantic Frames of Modernism Discourse and their Parametrical Characteristics
Keywords: концепт; ЛХН-концепт; ЛХТ-концепт; англомовний модернізм; дискурс; concept; LT-concept; FT-concept; English modernism; discourse