Мова сучасних bandes dessinées як явища масової культури - Тарасенко, Єлизавета (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Bandes dessinées (також відомі як BD) – французьке поняття для загальнопоширеного англомовного терміну «комікси». Bandes dessinées є важливою частиною культурної спадщини Франції та Бельгії, а також значущим явищем у світовій літературі та мистецтві. Ці комікси не тільки формують культурний простір франкомовних країн, але й стають засобом передачі важливих соціальних, політичних і філософських ідей.
Keywords: комікси; культурна ідентичність; візуальна естетика; жива мова; сучасний сленг