Фізичний розвиток та зміцнення здоров’я дітей дошкільного віку - Вільчковський, Едуард Станіславович; Вольчинський, Анатолій Ярославович; Швардовська, Ольга Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
У методичних рекомендаціях розкрито стан системи дошкільної освіти в Україні та завдання педагогів дошкільних закладів щодо навчання і виховання дітей. Висвітлено роль рухової активності дитини дошкільного віку; визначено засоби й методи фізичної культури для навчання дошкільників основних рухів, зокрема ходьби, бігу, стрибків, лазіння, метань та рівноваги. Подано методичні вказівки щодо організації освітнього процесу з фізичної культури з метою гармонійного розвитку дітей.
Keywords: роль рухової активності дитини дошкільного віку; засоби й методи фізичної культури; організація освітнього процесу з фізичної культури; 373.2.091.2:796