Зелені насадження як складова ландшафтно-архітектурного комплексу міста Луцьк - Нетробчук, Ірина Марківна; Netrobchuk, Iryna M. (Державний дендропарк “Олександрія” НАН України, 2016)
Луцьк вважається одним із найзеленіших міст Західної України. Міські і приміські зелені насадження утворюють зелену зону міста. Загальноміська система озеленення набула цілісного характеру завдяки розробці комплексних схем озеленення як складової частини Генеральних планів міст.Узвязку з цим необхідно формувати ландшафтно-рекреаційну зону на базі існуючих зелених насаджень загального користування міської забудови, за межами забудови в межах міста, так і на прилеглих територіях озелененого поясу. Зокрема це створення нових масивів парків і лугопарків, гідропарку вздовж р. Стир та р. Сапалаївка, лісів і лісопарків.
Keywords: зелені насадження; ландшафтно-архітектурний комплекс; озеленення міста; природно-заповідний фонд