Вплив політичних партій на демократичну відповідальність у публічному управлінні: порівняльний аналіз - Кривошеїн, Віталій Володимирович; Дзега, Володимир Дмитрович; Нинюк, Інна Іванівна (Всеукраїнська Асамблея докторів наук з державного управління, 2024)
Стаття присвячена темі впливу політичних партій на державне управління. Політичні партії стали ключовими демократичними акторами в забезпеченні участі громадян у політичних та адміністративних процесах.Своєю діяльністю вони виражають волю народу, визначають напрям суспільного розвитку, об’єднують різноманітні інтереси, цінності та думки в процесі прийняття політичних рішень, інституціоналізують їх. Метою статті є аналіз впливу політичних партій на демократизацію публічного управління. Ці процеси сприяють підвищенню ефективності державного управління, оптимізації умов і якості, прийняттю кваліфікованих управлінських рішень шляхом участі громадськості у формуванні та реалізації політики, що є важливою позитивною тенденцією розвитку державного управління і суспільства в цілому.
Keywords: партія; демократія; авторитаризм; міжнародні відносини; публічне управління; 321.7:324.2:354:328.185 (477)