Державний борг України у кризовий період та напрями його оптимізації - Івашко, Олена Анатоліївна; Ivashko, Olena A. (Львівський національний університет імені Івана Франка, 2011)
У статті розглянуто сутність державного боргу України, динаміку запозичень держави, що у відповідні періоди істотно збільшили боргові виплати з державного бюджету. Обґрунтовано необхідність здійснення виваженої боргової політики в період нагромадження валових зовнішніх та внутрішніх запозичень України. Наведено рекомендації щодо напрямів вдосконалення боргової політики держави у кризовий період

The main attention of the article is paid to large quantity of state realized debt, which will increase essentially debt payments from state budget in determined periods. It is motivated the necessity of moderate debt policy realization during period of gross foreign and inner debt piling up of Ukraine. It is given some recommendations about directions of state debt policy improvement during crisis.
State debt of Ukraine during crisis period and ways of its optimizations
Keywords: структура; динаміка; державний борг; боргова політика держави; structure; dynamics; state debt; debt policy of the state