Психологія булінгу - Вічалковська, Наталія Калинівна; Vichalkovska, Nataliia Kalynivna (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Мета: сформувати знання про цілі, функції та види булінгу, основні теорії агресії, основні причини виникнення агресії; механізми становлення агресивної поведінки людини; особливості прояву агресії у різні вікові періоди, методи психологічної діагностики агресивності, індивідуальні та групові методи психокорекції агресивності. Завдання: розглянути та проаналізувати теорії агресії, психологічні причини та прояви агресивності, оволодіти основними методими та методиками психокорекції дитячої агресивності. В результаті вивчення даного курсу студент повинен знати: основні причини виникнення агресії; механізми становлення агресивної та насильницької поведінки; особливості прояву агресії у різні вікові періоди; уміти: діагностувати агресивність; відрізняти агресивну поведінку від агресивних станів; володіти психологічними методами корекції агресивної поведінки.
Keywords: види агресії та насильства; основні теорії агресії; методи систематичного дослідження агресії; біологічні основи агресивної поведінки людини; соціальні детермінанти агресії