Оркестровий клас: навчально-методичний посібник . ч.1 - Охманюк, Віталій Федорович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
У виданні вміщено методичні рекомендації «Оркестровий клас як засіб виховання музиканта-виконавця, диригента, педагога», вокально інструментальний твір для жіночого голосу та народного хору у супроводі оркестру народних інструментів та аранжування творів, в основі яких лежать українські народні мелодії. Посібник успішно пройшов апробацію на факультеті культури і мистецтв ВНУ імені Лесі Українки під час вивчення студентами курсів: «Інструментознавство та інструментування» «Оркестровий клас», «Інструментальний ансамбль», «Художня лабораторія виконавського мистецтва», «Лабораторія творчого колективу», «Виконавський практикум», «Оркестрове аранжування», «Навчальна лабораторія інструментального виконавства» та рекомендовано до друку з грифом «Затверджено».
Keywords: Інструментальний ансамбль; оркестрове аранжування; виконавський практикум; лабораторія творчого колективу; 785.1(075.8)