Реалізація інформаційно-комунікаційної функції парламенту України - Бурко, Ольга Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Магістерська робота присвячена дослідженню інформаційно-комунікаційної функції парламенту України. Інформаційні відносини суспільства і суб’єктів політичної діяльності як теоретична проблема. Проаналізовано джерельну базу зарубіжних та вітчизняних досліджень інформаційно-комунікаційної функції парламенту України. Аналіз наукових джерел вказує на відсутність спеціально зорієнтованих праць з питань реалізації інформаційно-комунікаційної функції парламенту України. Розглянута інформаційно-комунікаційна функція парламенту в контексті реалізації конституційних повноважень Верховної Ради України. Сучасний стан реалізації парламентом України конституційних повноважень засобами комунікації. Інформаційно-комунікаційні ресурси комітетів Верховної Ради України. Зроблена спроба сформулювати перспективи вдосконалення інформаційно-комунікаційної функції парламенту України. Розкрито досвід використання інформаційно-комунікаційної функції парламентами зарубіжних країн. Обгрунтовано перспективи вдосконалення інформаційно-комунікаційної функції парламенту України у контексті європейської інтеграції
Keywords: Верховна Рада України; інформаційно-комунікаційної функція парламенту; інформаційно-комунікаційні ресурси; комунікаційна стратегія Верховної Ради України; парламенти зарубіжних країн