Управління соціальним проєктом студія арт-терапії "Свої. Відчуй-зцілись" - Гаврук, Наталія Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Соціальне підприємництво стало актуальним питанням сьогодення, адже з настанням повномасштабної війни, кожен українець відчув на собі її наслідки, тому соціальні проєкти психологічної чи фізичної допомоги є важливим аспектом в відновленні емоційного стану людей. В умовах сучасності, такі проєкти сприяють не тільки ефективному досягненню цілей сталого розвитку, але й мотивують населення згуртовуватись та надавати шалену підтримку тим, хто цього потребує. Тільки за даними МОЗ, до психологів та психіатрів в 2022 році звернулось 650 тис. українців, а це був лише перший рік війни. В 2024 році ця цифра зросла в 3,5 рази, що підтверджує актуальність відкриття студії. Арт-терапія дієвий спосіб психологічної допомоги постраждалим від війни. Їхня нервова система постійно в напрузі, а створення картин допоможе розслабитись та знизити тривожність. До того ж, дасть можливість пропрацювати свої переживання та розвинути рефлексивні навички. Управління соціальними проєктами вимагає дослідження потреб та інтересів зацікавлених сторін, а також потребує застосування інструментів та методів для ефективної стратегії розвитку.
Keywords: соціальне підприємництво; управління проєктами; інструменти управління; психологічна допомога; проєктний ризик