Фізико-хімічна взаємодія в системах Tl2Х–PbХ–SnХ2 (X – S, Se) за 520 К - Олексеюк, І. Д.; Мозолюк, М. Ю.; Піскач, Л. В.; Парасюк, О. В.; Olekseyuk, I. D.; Mozolyuk, M. Yu.; Piskach, L. V.; Parasyuk, O. V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
Із використанням рентгенофазового аналізу досліджено фазові рівноваги в квазіпотрійних системах Tl2Х−PbХ–SnХ2 (X – S, Se) за 520 K. Проміжних тетрарних фаз за цієї температури у системах не виявлено. За отриманими результатами побудовано ізотермічні перерізи за температури відпалу. The phase equilibria of the quasi-ternary systems Tl 2Х–PbХ–SnХ2 at 520 K were investigated by X-ray phase analysis. No quaternary phases were found in the systems. The isothermal sections of these systems were constructed at this temperature.
Рhysicо-chemical Interaction in Tl2Х−PbХ–SnХ2 (X – S, Se) Systems at 520 K
Keywords: халькогеніди; сполуки Tалію; ізотермічний переріз; chalcogenides; thallium-containing compounds; isothermal section