Розвиток дрібної моторики у дітей з мовленнєвими порушеннями засобами будівельно-конструктивних ігор - Карпук, Інна Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Випускова кваліфікаційна робота присвячена теоретичному обґрунтуванню та експериментальній перевірці особливостей розвитку дрібної моторики рук у дітей з мовленнєвими порушеннями засобами будівельно-конструктивних ігор. Здійснено аналіз досліджуваної проблеми. Об’єктом дослідження є розвиток дрібної моторики рук у дітей дошкільного віку з мовленнєвими порушеннями. Предметом дослідження виступають особливості розвитку дрібної моторики рук у дітей дошкільного віку з мовленнєвими порушеннями засобами будівельно-конструктивних ігор. Мета роботи полягала у розкритті особливостей розвитку дрібної моторики рук у дітей дошкільного віку з мовленнєвими порушеннями та розроблення методики їх корекції засобами будівельно-конструктивних ігор. У роботі представлено авторську програму та методичні рекомендації розвитку дрібної моторики у дітей з мовленнєвими порушеннями засобами будівельно-конструктивних ігор. Отримані результати можуть бути використані у педагогічній практиці для роботи з дітьми дошкільного віку,які мають порушення мовлення.
Keywords: дрібна моторика; мовленнєві порушення