Розробка маркетингової стратегії підприємства для виходу на нові ринки. - Шамін, Марія Русланівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У кваліфікаційній роботі обґрунтовано сутність і зміст маркетингової стратегії підприємства в сучасних умовах; виявлено чинники впливу на формування маркетингової стратегії виходу підприємства на нові ринки; визначені особливості формування маркетингової стратегії виходу підприємств АПК на нові ринки; проаналізовано вплив маркетингового середовища на діяльність підприємства; досліджено можливості виходу підприємства на нові ринки; запропоновані напрями розробки маркетингової стратегії виходу на нові ринки для підприємства. Проведено обґрунтування маркетингових стратегічних цілей підприємства; розроблені методичні рекомендації щодо розробки маркетингової стратегії підприємства для виходу на нові ринки; розраховано вплив запропонованого заходу на показники роботи підприємства. В роботі вдосконалено підходи до визначеня чинників впливу на формування маркетингової стратегії виходу підприємства на нові ринки, що дозволило обгрунтувати напрями розвитку експортної стратегії аграрного сектору України в рамках поствоєнного відновлення. Наукова новизна дослідження полягає в удосконаленні методики аналізу впливу маркетингового середовища на діяльність підприємств АПК; розроблених підходах до формування маркетингових стратегічні цілей агропідприємства; розробленій авторській методиці розробки маркетингової стратегії агропідприємста для виходу на нові ринки. Практичне значення полягає у тому, що результати дослідження можуть використовуватися у маркетинговій діяльності підприємств АПК. Запропоновані методичні підходи до визначення чинників впливу на формування маркетингової стратегії виходу підприємства на нові ринки, що дозволило обгрунтувати напрями розвитку експортної стратегії в рамках поствоєнного відновлення, можуть бути впроваджені у діяльності підприємства.
Keywords: маркетинг; маркетингова стратегія; нові ринки; маркетингові експортні стратегії агропідприємства