Особливості туристично-рекреаційної атрактивності Іваничівського району Волинської області - Чижевська, Лариса Тарасівна; Карпюк, Зоя Костянтинівна; Качаровський, Роман Євгенович; Chyzhevska, Larysa T.; Karpiuk, Zoia K.; Kacharovskyi, Roman Ye. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Проведено дослідження туристично-рекреаційної атрактивності Іваничівського району Волинської області. Комплексно проаналізовано наявні на сьогодні природно-рекреаційний потенціал, історичну та культурну спадщину цієї території. Оцінено стан сучасного розвитку складників підсистем туристичної інфраструктури, а саме: закладів розміщення, побутового обслуговування населення, громадського харчування та дозвілля, транспортної інфраструктури, інформаційного забезпечення та зв’язку. За результатами наукових пошуків окреслено основні проблемні питання функціонування галузі туризму в районі, запропоновано певні заходи щодо їх модернізації та покращення туристичної привабливості Іваничівщини.

The research of tourist attraction of Ivanichivsky district of Volyn region was conducted. The existing natural recreational potential, as well as the historical and cultural heritage of this territory are complexly analyzed. The state of modern development of the components of the tourist infrastructure subsystems is estimated, namely: accommodation facilities, consumer services, public catering and leisure, transport infrastructure, information provision and communications. As a result of scientific researches, the main problem issues of functioning of the tourism industry in the region are outlined, certain measures are proposed regarding their modernization and improvement of the tourist attractiveness of Ivanychivshchyna.
Features of Tourist and Recreational Attraction of Ivanichivsky District of Volyn Region
Keywords: Іваничівський район; Волинська область; туристичне співробітництво; туристичний обєкт; туризм; туристична атрактивність; туристична інфраструктура; Ivanichyivsky district; Volyn region; tourism; tourist attraction; tourist infrastructure; natural recreational potential; historical heritage; cultural heritage