Перший і останній вінок Катерини Довбенчук: участь у жіночому альманасі - Яблонська, Ольга Василівна (Національна академія наук України Інститут Івана Франка НАН України, 2024)
В альманасі "Перший вінок" (1887) опубліковано єдиний текст К. Довбенчук — етнографічну розвідку «Дівка й княгиня, народні обичаї в Косівщині». Ця студія — одна з небагатьох робіт, у яких «описано звичаєвий кодекс честі гуцул[ьської] дівчини у відносинах з парубком».
Keywords: альманах «Перший вінок» (1887); К. Довбенчук; етнографічна розвідка «Дівка й княгиня, народні обичаї в Косівщині»; М. Павлик; 821.161.2-82-055.2.09«1887»