Застосування метафоричної моделі "Соціальна мережа" для опису українських визвольних змагань - Жуйкова, Маргарита Василівна (Запорізький національний університет, 2017)
Статтю присвячено аналізу метафоричного моделювання як одній з форм когнітивно вербальної діяльності людини. Докладно розглянуто текст блогера Юрія Гудименка, що оповідає про події української історії. Для кодування історичної інформації автор використовує матрицю соціальної мережі Faсebook , а також стилістичні засоби, притаманні вербальній поведінці користувачів Інтернету.
Keywords: метафорична модель; стилізація; комічний ефект; віртуальний простір; соцмережі