«Щоденники» Ольги Кобилянської як еґо-текст епохи декадансу: нарцисизм жіночого «Я» - Колошук, Надія Георгіївна; Koloshuk, Nadiia H. (Чернівецький національний університет ім. Ю.Федьковича ; Національна Академія наук України, Інститут літератури ім. Т.Г.Шевченка, Національна спілка письменників України, 2011)
У статті йдеться про нарцисичний характер образу головної героїні у щоденниковому тексті молодої Ольги Кобилянської. Декадансна епоха представляє мемуарний текст (зокрема текст щоденникового жанру) як такий, що формує дискурс тілесності, еротичних бажань, жіночої дружби-любові і цим дисонує з культурною традицією. This article is about narcissism in artistic image of main heroine in diaries of young Olga Kobylanska. Decadent epoch represents memorable text (especially diary) as such that forms discourse of corporeality, erotic wishes, feminine friendship-love and is dissonant with cultural tradition.
“Diaries” Olga Kobylanska’s as ego-text of epoch of decadence: narcissism of feminine “I”
Keywords: мемуарний текст; щоденник; епоха декадансу; нарцисичний образ; тілесність; жіноча дружба-любов; memorable text; diary; epoch of decadence; narcissism; corporeality; feminine friendship-love