Наступність у діяльності закладу дошкільної освіти та Нової української школи - Антонюк, Володимир Зіновійович; Антонюк, Надія Анатоліївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Освітня компонента «Проблеми наступності дошкільної та початкової освіти» належить до переліку вибіркових навчальних дисциплін, що пропонуються в рамках циклу професійної підготовки бакалаврів зі спеціальності «Дошкільна освіта» на другому році навчання. Вона забезпечує загальний та професійний розвиток бакалавра та спрямована на отримання поглиблених знань з проблем готовності та адаптації дитини до навчання в початковій школі, необхідних для подальшої успішної роботи. Попередніми ОК на яких базується освітня компонента «Наступність у діяльності ЗДО та НУШ» є: педагогіка дошкільна, психологія педагогічна та дитяча, фахові методики дошкільної освіти. Студенти під час засвоєння ОК будуть знати методи формування фізичної та психологічної готовності дітей до НУШ, володітимуть формами та методами роботи з батьками з метою формування готовності старших дошкільників до НУШ. Одержані знання будуть необхідні для вивчення навчальної диципліни «Освітнє партнерство закладу дошкільної освіти», «Розвиток творчої особистості дитини дошкільного віку», успішного проходження практики в ЗДО.
Навчально-методичне видання призначене для перевірки знань студентів під час проведення практичних занять та підсумкового контролю. Рекомендовано студентам освітнього ступеня Бакалавр, факультету педагогічної освіти та соціальної роботи, спеціальності Дошкільна освіта.
Keywords: НУШ; ЗДО; наступність; старший дошкільник; 373.2/.5(079.1)