Формування основ здорового способу життя старших дошкільників у взаємодії закладу дошкільної освіти з родинами - Палецька, Аліна Русланівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Магістерська робота присвячена визначенню та науковому обґрунтуванню ефективних педагогічних умов та методів формування основ здорового способу життя у старших дошкільників та експериментальний перевірці педагогічної технології формування основ здорового способу життя старших дошкільників у процесі взаємодії закладу дошкільної освіти з родинами. Застосовано методи анкетування, спостереження, інтерв’ювання батьків та вихователів для отримання комплексної оцінки умов і рівня сформованості основ здорового способу життя у старших дошкільників. Результати дослідження підтверджують ефективність впровадженої педагогічної технології, що включає спільну роботу закладу дошкільної освіти та родин, орієнтовану на формування здорових звичок, таких як фізична активність, особиста гігієна і дотримання режиму дня.
Keywords: здоровий спосіб життя; здорова звичка