Науково-методичні засади створення нової дендрологічної колекції на території агробіостанції міста Чернігова - Потоцька, С. О.; Pototska, S. А. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2012)
У статті проаналізовано науково-методичні засади створення нового арборетуму на території агробіостанції, колекція якого (122 види з 67 родів, 32 родин) має вагоме науково-освітнє значення, насамперед для навчаль- ного процесу Чернігівського національного педагогічного університету та обласного педагогічного ліцею, а також підвищує рекреаційний потенціал місцевості в межах урочища «Ялівщина». Одержані результати при- росту деревних рослин арборетуму свідчать, що більшість видів і культиварів мають високі показники акліма- тизаційного числа. The paper analyzes the scientific and methodological basis for the creation of a new arboretum in agrobiostation, whose collection (122 species from 67 genera, 32 families) has an important role of science and education, especially for the educational process Chernigov National Pedagogical University and the Regional Pedagogical Lyceum, and increases recreational potential of the area within the tract «Yalovschina». These results increase arboretum trees show that the majority of species and cultivars have a high number of acclimatization.
Scientific and Methodological Basis For the Creation of a New Collection in Dendrological Agrobiostation Chernihiv
Роботу виконано на кафедрі екології та охорони природи ЧНПУ ім. Т. Г. Шевченка
Keywords: арборетум; дендрофлора; агробіостанція; м. Чернігів; arboretum; dendroflora; agrobiostation; Chernihiv