An evalution of financially-economic security of the company in the system of acceptance of effectivw administrative decisions - Shmatkovska, Tetiana О.; Шматковська, Тетяна Олександрівна (Wydawca: Sp. z o.o. «Diamond trading tour», 2014)
В публікації зазначено, що головна мета фінансово-економічної безпеки підприємства полягає в тому, аби гарантувати його стабільне та максимально ефективне функціонування і високий потенціал розвитку в майбутньому. Означено, що фінансово-економічна безпека підприємства – це захищеність його діяльності від негативних впливів зовнішнього середовища, а також спроможність швидко усунути різноманітні загрози або пристосуватися до існуючих умов, що не позначаються негативно на його діяльності. Встановлено, що комплексної моделі оцінювання рівня фінансової безпеки підприємства на сьогодні не визначено. Така методика існує по відношенню до оцінки рівня економічної безпеки. Користаючись цим підходом, формально критерій рівня фінансово-економічної безпеки можна оцінити через співвідношення брутто-інвестицій та інвестицій, які необхідні підприємству для забезпечення фінансово-економічної безпеки. Визначено, що виходячи із набору показників, за якими можна оцінити рівень фінансово-економічної безпеки підприємства, деякі вчені формують інтегральний показник оцінки стану фінансово-економічної безпеки підприємства.
Оцінювання фінансово-економічної безпеки підприємства в системі прийняття ефективних управлінських рішень
Keywords: the financially-economic security of the enterprise; the indicator approach of the estimation of financially-economic strength; the resource-functional approach of the estimation of financially-economic strength; the criterion «minimum the combined loss which is inflicted safety»; an integral indicator; фінансово-економічна безпека підприємства; індикаторний підхід оцінювання фінансової безпеки; ресурсно-функціональний підхід оцінювання фінансової безпеки; критерій «мінімуму сукупного збитку, який завдається безпеці»; інтегральний показник