Процеси та апарати хімічних виробництв: курс лекцій - Онищук, Оксана Олександрівна; Кормош, Жолт Олександрович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Анотація: В курсі лекцій з дисципліни «Процеси та апарти хімічних виробництв» розглядаються загальні відомості про засоби і системи автоматизації технологічних процесів, мікропроцесорну техніку і її роль у системах управління процесами, сучасні системи автоматичного контролю, регулювання і управління на базі мікропроцесорної техніки. Розглянуті основні процеси хімічної технології та обладнання для їхнього здійснення. Курс лекцій призначений для вивчення дисципліни студентами–хіміками і технологами. Рекомендовано студентам хімічного факультету за cпеціальністю 161 „Хімічні технологіі та інженерія”.
Запропонований конспект лекцій з дисципліни “Процеси і апарати хімічних виробництв” призначений для вивчення курсу студентами–хіміками і студентами–механіками зі спеціальності “Обладнання хімічних виробництв і підприємств будівельних матеріалів”. Курс “Процеси і апарати хімічних виробництв” традиційно включає лекції, практичні заняття, лабораторні роботи і виконання курсового проекту, які органічно пов’язані між собою. Наведений у конспекті матеріал є найнеобхіднішим мінімумом теоретичних знань. Засвоєння курсу планується шляхом вивчення цього конспекту з подальшим слуханням окремих розділів або питань, які потребують розширення і поглиблення уявлень про процеси та обладнання, що використовується для їхнього проведення.
Keywords: процеси; апарати; хімічна технологія; хімічне виробництво; управління процесами; 664( 628)