Комплексна оцінка спеціальної техніко-тактичної підготовленості в спортивному орієнтуванні - Доценко, Олена; Dotsenko, Yelena (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У такому складному виді спорту, як спортивне орієнтування, дуже складно визначити рівень техніко- тактичної підготовленості. У статті представлено модель комплексної оцінки спеціальної техніко-тактичної підготовленості без застосування коштовного та складного обладнання. Оцінка техніко-тактичної підго- товленості – це основа аналізу, без якого не можливо досягнути прогресу в орієнтуванні. Методика може допомогти детально проаналізувати допущені помилки, знайти причини й шляхи їх усунення. In such a difficult kind of sport as sports orienteering it is quite difficult to define the level of technical and tactical preparation. In the article it is presented the model of complex rating of special technical and tactical preparation without applying of expensive and complex equipment. Estimation of technical and tactical preparation is the basis of analysis without which it is impossible of reach the progress in orienteering. Methodology can help to make a detailed analysis of mistakes that were made, find their reasons and ways of elimination.
Complex Rating of Special Technical and Tactical Preparation in Sports Orienteering.
Keywords: спортивне орієнтування; оцінка; техніко-тактична; дистанція; аналіз; sports orienteering; rating; technical and tactical; distance; analysis