Сучасна українська мова. Синтаксис складного речення : навчально-методичні матеріали для студентів ІІ курсу напрямів підготовки «Видавнича справа та редагування» і «Журналістика» - Шульська, Наталія Миколаївна; Shulska, Nataliia M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Навчально-методичні матеріали репрезентують комплексне вивчення синтаксису складного речення за теоретичним, творчо-практичним, самостійно-індивідуальним, культурологічним блоками. За темами подано систему завдань до практичним занять, самостійної, індивідуальної, модульної роботи, запропоновано можливі зразки їхнього виконання. Видання призначене для студентів напрямів підготовки «Видавнича справа та редагування» і «Журналістика».
Keywords: сучасна українська мова; синтаксис; складне речення; складносурядне речення; складнопідрядне речення; безсполучникове речення; речення з різними видами зв'язку; чуже мовлення; період